U NÁS MASO ZRAJE JAKO VÍNO…
Při suchém zrání masa jde hlavně o správnou teplotu, proudění vzduchu a vlhkost. Sice dochází ke ztrátě váhy, ale maso má intenzivnější chuť a aroma. Navíc je křehčí a šťavnatější.
Doba zrání je hra, při které je důležité i plemeno. My pro Vás vybíráme ta nejlepší. Z hovězího například Limousine, Holštýn, Masný simentál i Český strakatý skot. Z vepřového pak Duroc, nebo Landrase.
S respektem k dokonale vyzrálému masu, už ho jen vyšperkuje k dokonalosti náš gril na dřevěné uhlí X-oven.
STEAKY PODÁVÁME VE VŠEDNÍ DEN OD 15 HODIN.
O VÍKENDECH A SVÁTCÍCH CELÝ DEN
RIB EYE (VYSOKÝ ROŠTĚNEC S KOSTÍ) - suché zrání
Simentál jalovice, ABP Wolowina, zrálo 45 dnů
STRIPLOIN (NÍZKÝ ROŠTĚNEC S KOSTÍ) - suché zrání
Simental, jalovice, ABP Wolowina, zrálo 50 dnů,
RUMP STEAK (KVĚTOVÁ ŠPIČKA) - mokré zrání
Sashi, kráva, EMI food, zrálo 50 dnů
300g RIB EYE STEAK, DOMÁCÍ HRANOLKY,
máslo s karamelizovanou cibulí, salát mesclun
150g FILET MIGNON, DOMÁCÍ HRANOLKY,
máslo s karamelizovanou cibulí, salát mesclun
VEPŘOVÝ KOTLET S KOSTÍ - suché zrání
Dolnorakouský Duroc, Johann Gantner, zrání 34 dnů
Steaky podáváme s omáčkou Madeira